Riaditeľ strednej školy v Nitre za úplatok pred súdom

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 17:06 • 2 min
Riaditeľ strednej školy v Nitre za úplatok pred súdom

BANSKÁ BYSTRICA - Výsluchom svedkov pokračovalo dnes na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s riaditeľom Strednej odbornej školy potravinárskej v Nitre Milanom A..

slovakia

left justify in out

Prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry ho stíha za prečin nepriamej korupcie. Podľa obžaloby riaditeľ prevzal od Anny P. z Nitry úplatok tisíc eur za to, že ovplyvní výsledok maturitnej skúšky z nemčiny v prospech jej syna.

 

Riaditeľ popiera, že spáchal skutok, ktorý sa mal stať v apríli 2011. Usvedčuje ho žena, ktorá mu úplatok dala. Ekonómka školy povedala, že Anna P. viac rokov dávala rôzne sumy na činnosť školy ako sponzorské dary, o čom sú aj príslušné dokumenty. Ďalšie svedkyne, medzi nimi i sestra Anny P., však o žiadnom úplatku nič nevedeli. Preto sa čítal prepis telefonického rozhovoru Anny P. s kamarátkou, ktorý mali po maturite. Anna P. v ňom hovorí, že syn zmaturoval, hoci nemal ani otázky a komisii rozprával vtipy. 


Annu P. v septembri minulého roku právoplatne odsúdili za podplácanie riaditeľa školy i radkyne Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Nových Zámkoch. Radkyňa prednostne a podľa konkrétnych požiadaviek vydala rozhodnutie o schválení jednotlivo dovezeného vozidla. Anna P. cez sprostredkovateľa vo viac ako 20 prípadoch radkyni dala po desať euro za každé vozidlo. Takto úradne osvedčené vozidlá potom predávala novým majiteľom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies