Riaditeľ Služieb mesta Piešťany nenastúpil do práce, nepáčil sa mu plat

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 10:52 • 2 min
Riaditeľ Služieb mesta Piešťany nenastúpil do práce, nepáčil sa mu plat

PIEŠŤANY – Len nedávno vymenovaného riaditeľa Služieb mesta Piešťany Miroslava Prochásku budú poslanci mestského zastupiteľstva odvolávať z funkcie. Jeho vymenovanie schválili 19. marca, no Procháska do práce nenastúpil, pretože sa mu nepáčil ponúknutý plat. Dôležitá servisná organizácia mesta je tak bez riaditeľa. Primátor Piešťan Miloš Tamajka už oznámil, že zvolá mimoriadne zastupiteľstvo.

slovakia

left justify in out

"Problémom boli platové podmienky, ktoré vyplývajú z tabuliek. Nebol to plat, ktorý som si ja vymyslel, ale vyplynul z tabuliek podľa zákona,“ vysvetľoval mestskej rade Tamajka. Riaditeľovi k základnému platu pridal aj maximálnu pohyblivú zložku, ani tá ho však nepresvedčila, aby podpísal pracovnú zmluvu. Poslanci súčasne so schválením návrhu na jeho vymenovanie odvolali aj zastupujúcu riaditeľku Služieb mesta Piešťany Annu Klimekovú, príspevková organizácia mesta, ktorá pracuje s trojmiliónovým ročným rozpočtom, je tak už niekoľko týždňov bez riaditeľa.


O funkciu riaditeľa príspevkovej organizácie sa vo výberovom konaní uchádzalo až 24 záujemcov. Do finálneho výberu sa dostali traja, mestské zastupiteľstvo si takmer všetkými hlasmi vybralo Miroslava Prochásku, ktorý mal skúsenosti z rovnakej práce v Prievidzi. Služby mesta Piešťany sa v meste starajú o verejnú zeleň, osvetlenie, športoviská, cintoríny, parkoviská a poskytujú aj ďalší servis pre samosprávu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies