Bond: Cameron bol najkatastrofálnejším premiérom, akého Británia kedy mala

NETKY.SK • 12 September 2016, 13:19 • 2 min
Bond: Cameron bol najkatastrofálnejším premiérom, akého Británia kedy mala

BRATISLAVA – David Cameron sa do histórie zapíše ako najkatastrofálnejší premiér, akého Británia kedy mala. Pre TASR to povedal Ian Bond, riaditeľ pre zahraničnú politiku londýnskeho think tanku Centra pre európsku reformu.

slovakia

left justify in out

"Situáciu veľmi zle politicky odhadol. Nemal absolútne žiadnu povinnosť usporiadať referendum. Urobil to kvôli záujmom Konzervatívnej strany a nie v národnom záujme, preto, že by národ potreboval ísť touto cestou. Keď sa mu nepodarilo dodržať to, čo sľúbil, očakávane bol potrestaný za referendum. Urobil mnoho základných chýb, ktoré viedli k tomuto katastrofálnemu výsledku," uviedol Bond.

 

Taktiež sa vyjadril na adresu Nigela Faragea, šéfa euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), ktorý iba pred pár dňami vyslovil dôveru americkému prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi. "V tomto momente vo Veľkej Británii nehrá veľkú úlohu. Jeho strana UKIP, ktorú roky viedol, momentálne prechádza procesom hľadania nového lídra. Nie som si istý, že toto je koniec jeho politickej kariéry vo Veľkej Británii, ale vyzerá to, že sa rozhodol svoj talent využiť inde. Viem, že aj naďalej poberá plat ako člen Európskeho parlamentu napriek tomu, že k jeho práci veľmi neprispel," konštatoval.

 

Myslí si však, že neexistuje žiadne pravidlo, na základe ktorého, by britskí poslanci museli odísť z Európskeho parlamentu dovtedy, kým Británia opustí Európsku úniu. "Čaká nás nepríjemná doba a nepríjemné rokovania, ale myslím si, že ak britskí poslanci chcú pokračovať vo svojej práci v parlamente, majú právo tak urobiť,“ dodal Bond.

 

Pripúšťa, že medzi poslancami sú takí, ktorí sa budú snažiť o čo najmenej bolestivý odchod, ale naopak aj takí, ktorí budú ako Nigel Farage vyhľadávať problémy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona