Riaditeľ NSA v marci odíde z funkcie

NETKY.SK • 18 Október 2013, 08:44 • 2 min
Riaditeľ NSA v marci odíde z funkcie

WASHINGTON - Riaditeľ americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Keith Alexander na budúci rok v marci odíde z funkcie. Oznámil to v noci nadnes hovorca Bieleho domu Jay Carney.

slovakia

left justify in out

Keith Alexander vedie NSA od roku 2005 a je najdlhšie pôsobiacim riaditeľom tejto agentúry. Jay Carney však poprel, že by jeho odchod súvisel s reformami v NSA či požiadavkou prezidenta Baracka Obamu na väčšiu transparentnosť agentúry.

Carney taktiež reagoval na článok denníka Washington Post, že NSA v spolupráci s Ústrednou spravodajskou službou (CIA) vytvorila tajnú jednotku, ktorej cieľom je identifikácia a fyzické odstránenie ťažko vystopovateľných teroristických cieľov.

"Jej aktivity sú zamerané proti oprávneným zahraničným spravodajským cieľom v reakcii na požiadavky lídrov USA na ochranu štátu a jeho záujmov pred hrozbami terorizmu a šírenia zbraní hromadného ničenia," citovala Carneyho agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona