Riaditeľ NAKA požiadal o uvoľnenie z funkcie, nechce spochybniť prácu vyšetrovateľov

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 17:26 • 2 min
Riaditeľ NAKA požiadal o uvoľnenie z funkcie, nechce spochybniť prácu vyšetrovateľov

BRATISLAVA - Riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer požiadal o uvoľnenie z funkcie. Krajmer tak urobil "po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na jeho rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vníma ako nedôvodný a politizujúci". Uviedol to v spoločnom stanovisku Ministerstva vnútra SR a Prezídia Policajného zboru (PZ).

slovakia

left justify in out

Krajmer ukončí svoju funkciu k prvému aprílu 2018. Na pozíciu šéfa národnej protikorupčnej jednotky bude dočasne poverený zástupca riaditeľa. Krajmer zostáva v PZ a nateraz nebude zastávať pozíciu v útvaroch kriminálnej služby.

 

"Mojou povinnosťou je zabezpečiť nestranné a nezaťažené fungovanie profesionálnej práce vyšetrovateľov a kriminalistov národnej protikorupčnej jednotky bez toho, aby bola ich práca a výsledky spochybňované," povedal Krajmer.

 

Riaditeľ NAKA Peter Hraško "rešpektuje individuálne rozhodnutie Róberta Krajmera". "Zároveň považujem za dôležité požadovať, aby po vecnom a dôkaznom odstránení akýchkoľvek pochybností ohľadom jeho osoby, bol spoločensky a profesionálne rehabilitovaný," uviedol. "Intenzívny mediálny tlak smerujúci k osobe Róberta Krajmera nemôžem vnímať inak ako bezprecedentné zasahovanie do nezávislosti PZ, ktoré nemôže byť zo strany príslušníkov PZ akceptované," doplnil Hraško. Minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) bol o rozhodnutí Krajmera informovaný ešte 27. marca.

 

Krajmer sa objavil na mieste činu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, podľa opozície tam nemal čo robiť. Drucker neskôr vysvetlil, že na miesto činu Krajmera poslal šéf NAKA Hraško, "lebo v čase po niekoľkých hodinách od nahlásenia vraždy vedeli policajti z médií, o koho ide a na akom článku zhruba Ján Kuciak pracoval". V médiách sa o Krajmerovi objavili aj informácie o rôznych prepojeniach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona