Riaditeľ mexickej zoo predával mäso z ohrozených druhov zvierat

NETKY.SK • 3 Február 2023, 13:00 • 2 min
Riaditeľ mexickej zoo predával mäso z ohrozených druhov zvierat

MEXIKO - Riaditeľ zoologickej záhrady v mexickom meste Chilpancingo je podozrivý z toho, že nelegálne predával alebo zabíjal na mäso ohrozené druhy zvierat. V piatok o tom informovali miestne úrady, píše denník The Guardian.

slovakia

left justify in out

José Rubén Nava bol zbavený funkcie riaditeľa v januári tohto roku po incidente súvisiacom s podozrivým uhynutím jedného z jeleňov chovaných v zoo. Následné vyšetrovanie ukázalo, že počas Navaovho riaditeľského pôsobenia bolo za podozrivých okolností predaných alebo usmrtených viacero tamojších zvierat. Štátny tajomník ministerstva životného prostredia Fernando Ruíz Gutierrez uviedol, že Nava dal údajne zabiť aj štyri ohrozené kamerunské kozy žijúce v zoo a mäso z nich podával na vianočnom večierku, ktorý organizoval.

 

Ohrozil tým aj zdravie ľudí, keďže mäso z týchto zvierat nie je vhodné na konzumáciu. Úrady tiež vyhlásili, že Nava predal jedného jeleňa a niekoľko jedincov vzácneho tura Watusi súkromným osobám. The Guardian pripomína, že v Mexiku je nezákonný predaj ohrozených exotických živočíchov súkromným osobám dlhoročným problémom. Najmä miestni priekupníci s drogami si s obľubou zriaďujú vlastné chovy levov, tigrov a ďalších voľne žijúcich zvierat. Stáva sa tiež, že tieto živočíchy utečú a ohrozujú verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies