Riaditeľ investičného odboru BSK Ján Keselý rezignoval na svoju funkciu, nechce byť brzdou kraja

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 13:39 • 2 min
Riaditeľ investičného odboru BSK Ján Keselý rezignoval na svoju funkciu, nechce byť brzdou kraja

BRATISLAVA – Riaditeľ investičného odboru Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ján Keselý sa rozhodol odstúpiť z funkcie. Urobil tak na dnešnom rokovaní krajského zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Keselý sa zároveň pred poslaneckým plénom verejne ospravedlnil za svoje správanie voči pracovníčke Divadla Aréna Zdenke Bothovej, voči ktorej agresívne vystúpil pri rokovaní o priebehu verejného obstarávania rekonštrukcie kultúrneho stánku. Svoj krok odôvodnil i tým, že nechce byť dôvodom, ktorý brzdí rozvojové plány kraja.

 

Narážal tým na to, že časť poslancov avizovala nesúhlas so schválením zmeny rozpočtu BSK, ktorá ráta s prijatím úveru vo výške 4,5 milióna eur na zabezpečenie investičných akcií kraja, a to z dôvodu, že Keselý je jedným z tých, ktorí návrh pripravovali.

 

Zmena rozpočtu ráta s investovaním úverových zdrojov napríklad na nákup bytov a pozemkov pre potreby deinštitucionalizácie sociálnych služieb v okrese Pezinok, sanáciu vlhkosti v Múzeu Ferdiša Kostku v Stupave, modernizácie škôl či rekonštrukcie bazéna na Strednej priemyselnej škole stavebnej a geodetickej v Bratislave. Poslanci zmenu rozpočtu schválili jednohlasne.

 

O odstúpení Keselého sa hovorilo už na februárovom rokovaní zastupiteľstva BSK. Jeho odvolanie v súvislosti s pôsobením na poste riaditeľa investičného oddelenia, spôsobom prípravy verejného obstarávania rekonštrukcie Divadla Aréna i samotným incidentom pri komunikácii s pracovníčkou divadla žiadali poslanci SaS. Predseda BSK Pavol Frešo vtedy rozhodol, že Keselého zbaví členstva v pracovnej skupine, ktorá zabezpečuje prípravu rekonštrukcie Divadla Aréna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies