Riaditeľ CIA nečakane pricestoval do Bosny na rokovania pre boj s terorizmom

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 13:11 • 2 min
Riaditeľ CIA nečakane pricestoval do Bosny na rokovania pre boj s terorizmom

SARAJEVO - Zdroje bosnianskej vlády dnes informovali, že do Sarajeva dnes na rokovania s predstaviteľmi bosnianskych orgánov pre boj s terorizmom neočakávane pricestoval riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) John Brennan.

slovakia

left justify in out

Zdroj bosnianskej vlády o Brennanovom príchode informoval pod podmienkou zachovania anonymity, pretože návšteva šéfa CIA v Bosne nebola oficiálne oznámená. Agentúra AP uviedla, že veľvyslanectvo USA v Sarajeve správu o Brennanovej návšteve nekomentovalo.

 

Podľa AP riaditeľ CIA pricestoval do Sarajeva zo saudskoarabského Rijádu, kde so zástupcami šiestich arabských krajín rokoval o možnostiach koordinácie úsilia v prípade konfliktov v Iraku, Sýrii a Jemene.

Bosnianske zdroje uviedli, že Brennan by sa mal v Bosne stretnúť s predstaviteľmi viacerých agentúr, ktoré koordinujú aktivity spojené s bojom s terorizmom.

 

AP pripomenula, že podľa predpokladov bosnianskej vlády v jednotkách extrémistickej organizácie Islamský štátu v Sýrii bojuje približne 130 Bosniakov. Bosnianska vláda tvrdí, že mnohí z nich sa chcú vrátiť do vlasti, aj keď im tam hrozí trest väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies