Riaditeľ BVB Watzke nechce v Dortmunde fanúšikov Legie

NETKY.SK • 25 Október 2016, 09:16 • 2 min
Riaditeľ BVB Watzke nechce v Dortmunde fanúšikov Legie

DORTMUND - Predstavitelia futbalového klubu Borussia Dortmund sa obávajú príchodu fanúšikov Legie Varšava do Nemecka.

slovakia

left justify in out

Výtržnosti priaznivcov poľského klubu, ktoré sa minulý týždeň odohrali v Madride pred duelom Ligy majstrov s miestnym Realom, nenechali chladnými ani funkcionárov BVB. Duel Borussie s Legiou je na programe 22. novembra v dortmundskom Signal Iduna Parku.


"Z toho, čo viem, UEFA plánuje vydať zákaz cestovania pre fanúšikov Legie. Rozhodnutie však ešte nepadlo. Ak sa tak stane, nebudem mať nič proti tomu," vyhlásil výkonný riaditeľ dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke pre Der Westen, citoval ho aj portál sport.pl.

 

Pri minulotýždňových fanúšikovských nepokojoch pred madridským Štadiónom Santiaga Bernabéua bolo zranených osem ľudí - piati z nich boli fanúšikovia Legie, zvyšní traja boli mestskí policajti. Varšavský klub sa preto rozhodol upraviť podmienky organizácie fanúšikovských výjazdov do zahraničia. "Chcem zdôrazniť, že nejde o vojnu s našimi fanúšikmi. Keby v Madride neboli duchaprítomní členovia Združenia priaznivcov Legie, nepokoje mohli nabrať katastrofálny rozmer. Malú skupinku, ktorá vyvolávala nepokoje, nepovažujeme za našich fanúšikov," vyhlásil Seweryn Dmowski, riaditeľ Legie pre styk s médiami.


Poľský klub odohrá nadchádzajúci domáci súboj s Realom Madrid bez prítomnosti divákov, nariadila to Európska futbalová únia (UEFA) ako trest za násilné a rasistické správanie jeho priaznivcov. Pridala aj pokutu 80-tisíc eur.

https://www.sport.pl/pilka/1,64946,20868002,liga-mistrzow-hans-joachim-watzke-nie-chce-kibicow-legii-w.html


hb;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies