Riaditeľ Britského múzea v Londýne Neil MacGregor odchádza z funkcie

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 16:11 • 2 min
Riaditeľ Britského múzea v Londýne Neil MacGregor odchádza z funkcie

LONDÝN - Riaditeľ Britského múzea Neil MacGregor, ktorý viedol londýnsku inštitúciu v čase, keď sa z nej stal popredný turistický cieľ v krajine, sa rozhodol vo funkcii po 13 rokoch v decembri skončiť. Oznámilo to dnes samotné múzeum.

slovakia

left justify in out

Uviedlo, že 68-ročný MacGregor sa vzdá práce na plný úväzok. Naďalej bude pracovať na skrátené úväzky pre viacero inštitúcií, konkrétne bude radiť nemeckému ministrovi kultúry s projektom Fórum Humboldtovho múzea v Berlíne a bude tiež spolupracovať s bombajským múzeom CSMVS, uviedla agentúra AP.
     

Britské múzeum navštívilo od začiatku minulého roka 6,7 milióna návštevníkov, čo je viac, ako ktorúkoľvek inú atrakciu v krajine.
     

Odkedy sa MacGregor stal v roku 2002 riaditeľom Britského múzea, pripravila inštitúcia uznávané výstavy na rozličné témy, napríklad spoločnosť v ľadovej dobe, staroveké Pompeje či vikingovia.
     

Odolal tiež výzvam Grécka, aby mu Britské múzeum vrátilo vlysy vzaté z Parthenónu v Aténach pred 200 rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies