Riaditeľ Borussie Dortmund: Lipsko ako lídra nepotrebujeme

NETKY.SK • 22 November 2016, 08:51 • 2 min
Riaditeľ Borussie Dortmund: Lipsko ako lídra nepotrebujeme

DORTMUND - Nečakané postavenie futbalistov RB Lipsko na špici bundesligového pelotónu vyvoláva v Nemecku protichodné reakcie.

slovakia

left justify in out

Jedným z najväčších kritikov východonemeckého zázraku je Hans-Joachim Watzke, výkonný riaditeľ rivala Borussie Dortmund. Aj Dortmund sa však počas uplynulého víkendu postaral o to, že nováčik z Lipska po 11. kole vedie najvyššiu súťaž - v šlágri zdolal Bayern Mníchov 1:0.

 

"Nepotrebujeme lídra, akým je Lipsko. Hrajú futbal, aby propagovali svoj energetický nápoj. Na druhej strane, klobúk dolu pred ich športovými výkonmi," vravel Watzke. Na čele lipského klubu stojí rakúsky miliardár Dietrich Mateschitz, spoluzakladteľ impéria energetických drinkov Red Bull, ktorý dostal klub z piatej najvyššej súťaže až na vrchol I. bundesligy. Lipsko je prvým východonemeckým klubom na čele najvyššej súťaže od 31. augusta 1991, keď sa rovnaký kúsok podaril Hanse Rostock.

 

"Postavenie RB Lipsko nie je náhoda, ani zázrak na jeden deň. Vravím to úplne vážne, keď vidím, ako toto mužstvo hrá. Je to porovnateľné s tým, čo sa stalo v minulej sezóne v Anglicku. Lipsko môže napodobniť úspech Leicestru City. Ba čo viac, môže byť dlhé roky popredným nemeckým mužstvom," vyhlásil kormidelník Borussie Dortmund Thomas Tuchel podľa portálu rp-online.de. Športový riaditeľ RB Lipsko Ralf Rangnick tlmí prílišný optimizmus a odmieta prirovnania k "líškam" z Leicestru. "Povedzme to jednoducho takto. Je vysoko nepravdepodobné, že sa v Nemecku zopakuje to, čo sa pritrafilo v anglickej Premier League," vyhlásil Rangnick v štúdiu televízie ZDF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies