Riaditeľ americkej vnútroštátnej služby sa obáva osobných stretnutí medzi Putinom a Trumpom

NETKY.SK • 22 Júl 2018, 00:16 • 2 min
Riaditeľ americkej vnútroštátnej služby sa obáva osobných stretnutí medzi Putinom a Trumpom

MOSKVA - Počas možnej návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina vo Washingtone, by sa Trump nemal stretávať s ním sám. O tom 20. júla vyhlásil riaditeľ vnútroštátnej služby Spojených štátov Dan Coates. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ americkej vnútroštátnej služby, nachádzajúci sa na fóre v Aspene povedal, že sa obáva osobných stretnutí prezidentov Ameriky a Ruska. 

     

Riaditeľ vnútroštátnej služby sa odvoláva na tvrdenie, že "zásah" Moskvy do prezidentských volieb v Spojených štátoch je "nepopierateľný". A v tejto súvislosti je potrebné podniknúť kroky, ktoré bránia Kremľu ovplyvniť predbežné voľby do Kongresu, ktoré sa uskutočnia v novembri. 
     

V predvečer, americký prezident Donald Trump nariadil poradcovi pre národnú bezpečnosť Johnovi Boltonovi pripraviť pozvanie pre Putina, na návštevu Spojených štátov na jeseň. 
     

Treba pripomenúť, že USA obvinili Rusko zo zasahovania do prezidentských volieb v roku 2016. Údajné zasahovanie Ruska "objavujú" ako počas volebnej kampane, tak aj po nej. Žiadne dôkazy obvinení neboli poskytnuté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona