Riaditeľ Air France odstupuje, zamestnanci ďalej štrajkujú za vyššie mzdy

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 08:26 • 2 min
Riaditeľ Air France odstupuje, zamestnanci ďalej štrajkujú za vyššie mzdy

PARÍŽ - Výkonný riaditeľ francúzsko-holandskej leteckej spoločnosti Air France-KLM Jean-Marc Janaillac oznámil svoje rozhodnutie odstúpiť z funkcie práve počas štrajku zamestnancov týkajúceho sa miezd. V piatok o tom informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Janaillac uviedol: "Toto je obrovské plytvanie, ktoré môže našich konkurentov iba tešiť." Vyjadril sa tak po tom, čo zamestnanci aerolínií Air France odmietli v hlasovaní návrh spoločnosti na zvyšovanie miezd.

 

Podľa správy o výsledkoch hlasovania odmietlo 55 percent zamestnancov ponuku na dvojpercentné zvýšenie platov už tento rok. Spoločnosť zároveň navrhovala sedempercentné zvýšenie miezd počas štyroch rokov. Janaillac, ktorý hlasovanie organizoval, v predchádzajúcich dňoch tvrdil, že sám odstúpi, ak návrh spoločnosti zamestnanci neodhlasujú.

 

Medzitým posádky a pozemný personál Air France štrajkovali v piatok 13. deň.

 

Ceny akcií Air France v piatok už skôr klesli, keď spoločnosť oznámila, že štrajky zatiaľ stáli leteckú spoločnosť najmenej 300 miliónov eur. Air France-KLM predpokladá tento rok "výrazne" nižšie príjmy v porovnaní s rokom 2017.

 

Janaillac sa vo štvrtok stretol s vedením spoločnosti, aby s ním prediskutoval kvartálne výsledky a prognózu ďalších hospodárskych výsledkov.

 

Vo funkcii bol od júla 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies