R.Fico vyzval premiérku, aby stiahla Ľ.Benkoviča a J.Boskoviča z funkcií

NETKY.SK • 24 November 2010, 08:19 • 2 min
R.Fico vyzval premiérku, aby stiahla Ľ.Benkoviča a J.Boskoviča z funkcií

R.Fico vyzval premiérku, aby stiahla Ľ.Benkoviča a J.Boskoviča z funkcií

slovakia

left justify in out

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval včera premiérku Ivetu Radičovú, aby stiahla z funkcií Ľubora Benkoviča a Jozefa Boskoviča. Prvý menovaný sa stal novým šéfom Dozornej rady Slovenskej elektrizačnej a prenosovej sústavy (SEPS) a druhý je členom dozornej rady bratislavského letiska. Ak tak nespraví, Smer-SD to bude považovať za ďalší príklad toho, že šéfka exekutívy hovorí často do vetra.
Podľa Fica dostali obaja menovaní tieto posty ako odmenu za sponzorovanie SaS. Benkovič daroval tento rok strane 80.000 eur a Boskovič 40.000 eur. Líder Smeru-SD to považuje za jasný príklad straníckeho klientelizmu.
"Tieto osoby získali mimoriadne dôležité pozície v najpodstatnejších štátnych akciových spoločnostiach, ktoré na Slovensku sú," upozornil. Dodal, že SEPS je najvýznamnejšou energetickou spoločnosťou na Slovensku, ktorá je životne dôležitá pre zabezpečovanie plynulých a vyrovnaných dodávok elektrickej energie. "Ten, kto je predsedom dozornej rady, má mimoriadne dôležité postavenie a je to človek, ktorý môže významne ovplyvňovať chod tejto spoločnosti," vysvetlil Fico.
Boskovič ako člen dozornej rady bratislavského letiska zase podľa neho môže do významnej miery ovplyvňovať jeho privatizáciu. Smer-SD má v tejto súvislosti pochybnosti, či bude organizovaná odborne a nie po straníckej línii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies