R.Fico verí, že Smer-SD v komunálnych voľbách obháji výsledok z roku 2006

NETKY.SK • 23 November 2010, 08:08 • 2 min
R.Fico verí, že Smer-SD v komunálnych voľbách obháji výsledok z roku 2006

R.Fico verí, že Smer-SD v komunálnych voľbách obháji výsledok z roku 2006

slovakia

left justify in out

Strana Smer-SD má podľa jej predsedu Roberta Fica medzi ľuďmi stále veľkú podporu a preto by v komunálnych voľbách mala bez väčších problémov obhájiť výsledok spred štyroch rokov. „Máme kandidátov na rôznych úrovniach, niektorí sú členmi strany, iných Smer podporuje, takže je ťažké povedať si konkrétny cieľ. V roku 2006 sme získali 760 starostov a primátorov. Vidím, že máme veľkú podporu medzi voličmi. Ak sa potvrdí, nemáme obavy z výsledkov komunálnych volieb,“ skonštatoval dnes Fico počas svojej cesty v Nitre.
Podľa jeho slov sú pre Smer v sobotňajších voľbách (27.11.) dôležité predovšetkým veľké mestá. Ako skonštatoval, najtvrdší boj bude o Bratislavu a Košice. „Tu predpokladám aj najväčšiu volebnú účasť, pretože konflikt a súboj vždy láka aj pozornosť verejnosti,“ myslí si Fico. Celkovo kandiduje za Smer-SD v komunálnych voľbách 1700 kandidátov na starostov a primátorov a 12.000 kandidátov do obecných a mestských zastupiteľstiev.
Robert Fico dnes prišiel do Nitry podporiť kandidatúru nominantov volebnej koalície zloženej zo Smeru-SD a KDH. Ľavicovo-pravicové zoskupenie je podľa jeho slov v komunálnych voľbách úplne bežné a normálne, pretože, ako povedal, komunálna politika má iný charakter ako parlamentná. Súhlasil s ním aj podpredseda KDH Pavol Abrhan. "Zoskupenie strán KDH a Smer posunulo Nitru dopredu, som rád, že koalícia pokračuje aj ďalej," skonštatoval. Na výčitky SDKÚ-DS, že KDH spojenectvom so Smerom-SD zabránilo vzniku veľkej pravicovej koalície v Nitre, odpovedal stručne: "SDKÚ ide v Zlatých Moravciach s SNS a my to rešpektujeme, tak nech oni rešpektujú nás." "V Medzilaborciach ide s nami v koalícii zasa SDKÚ,“ doplnil Abrhana Fico.
Predseda Smeru-SD dnes neoficiálne podporil aj výzvu KDH, v ktorej hnutie vyzýva všetkých kandidátov na férový volebný boj bez kupovania voličských hlasov. Fico však zároveň pripomenul, že kupovanie hlasov nie je podľa jeho názoru veľmi vypuklý problém. „Voľby na Slovensku boli vždy štandardné. Obviňovanie z kupovania hlasov vnímam skôr ako taký folklór, ktorý patrí k voľbám. Neobávam sa toho, že by k takémuto javu dochádzalo,“ dodal Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona