Režte násilníka, ako keby ste krájali zeleninu, radia ženám v Indii

NETKY.SK • 25 Január 2013, 12:21 • 2 min
Režte násilníka, ako keby ste krájali zeleninu, radia ženám v Indii

Režte násilníka, ako keby ste krájali zeleninu, radia ženám v Indii - Zaujímavosti Predstavitelia hinduistickej nacionalistickej strany Šivova armáda (Šív séná) začali ženám v Indii rozdávať nože a učiť ich základy sebaobrany, aby sa mohli postaviť násiln

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia hinduistickej nacionalistickej strany Šivova armáda (Šív séná) začali ženám v Indii rozdávať nože a učiť ich základy sebaobrany, aby sa mohli postaviť násilníkom. 

Aktivisti strany začali nože distribuovať v stredu počas veľkého zhromaždenia v meste Bombaj. Celkovo plánujú ženám v stredoindickom štáte Maháraštra, ktorý je baštou strany Šív séná, rozdať asi 21.000 nožov vo viere, že sa s ich pomocou dokážu ubrániť násilníkom. 

Stranícky aktivista Adžaj Čodhary na mítingu ženy učil, že človeka, ktorý sa ich proti ich vôli dotkne, treba porezať na ruke takým istým spôsobom, ako keď "krájajú doma zeleninu". Poradil ženám, aby si nôž so sedem centimetrov dlhou čepeľou schovali do peňaženky alebo kabelky. 

Akcia sa začala v deň výročia narodenia zakladateľa strany Bal Thackeraya, ktorý zomrel vlani v novembri, informoval server ABC Online.

Problém bezpečnosti žien v indickej spoločnosti sa stal pálčivým po tom, ako 16. decembra skupina šiestich mužov v idúcom autobuse znásilnila a surovo zbila 23-ročnú študentku medicíny, ktorá svojim ťažkým zraneniam podľahla v singapurskej nemocnici, kam ju previezli z Indie. Zločin mal veľkú odozvu v indickej spoločnosti, konali sa masové protesty sprevádzané násilnosťami, pričom ich účastníci naliehali na vládu, aby boli za sexuálne motivované trestné činy prísnejšie tresty.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies