Rezorty po SaS by mal dostať Dzurinda, Mikloš, Uhliarik a Chmel

NETKY.SK • 14 Október 2011, 19:18 • 2 min
Rezorty po SaS by mal dostať Dzurinda, Mikloš, Uhliarik a Chmel

Rezorty po SaS by mal dostať Dzurinda, Mikloš, Uhliarik a Chmel

slovakia

left justify in out

img

Rezorty po ministroch SaS by mal získať šéf slovenskej diplomacie Mikuláš Dzurinda, minister financií Ivan Mikloš (obaja SDKÚ-DS), šéf zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) a podpredseda vlády pre menšiny Rudolf Chmel (Most-Híd). TASR to dnes potvrdili zdroje z koalície.
Pod ministra zahraničných vecí by malo patriť ministerstvo obrany, Mikloš by mal dostať rezort hospodárstva. Uhliarikovi by malo pripadnúť ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny a rezort kultúry by mal získať vicepremiér Chmel, ktorý už v minulosti kultúre šéfoval.
Ministri SaS ešte o svoje stoličky neprišli, no zrejme sa tak stane po návrate prezidenta Ivana Gašparoviča na Slovensko. Premiérka Iveta Radičová liberálnych ministrov vyzvala na odstúpenie z funkcií v utorok (11.10.) po tom, ako pre chýbajúce hlasy SaS, troch poslancov OKS a troch Obyčajných ľudí padla vláda. Ministri SaS sa funkcií zatiaľ nevzdali. Šéfka kabinetu pripustila, že o ich budúcnosti bude musieť rozhodnúť sama.
Predseda parlamentu a SaS Richard Sulík dnes povedal, že liberáli "v tej nejakej dočasnej vláde" nebudú. "My sme na tých stoličkách nelepili, vždy sme to vraveli. Tie kreslá už len nejako prežijeme, samozrejme, vrátane môjho," vyhlásil. Sulík sa ale svojej pozície sám vzdať nemieni. Tvrdí však, že pokiaľ ho odvolajú, s pokorou to bude akceptovať. Predpokladá, že k jeho zosadeniu príde čoskoro.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies