Rezorty dopravy a práce majú na rok 2014 najviac, nad dve miliardy eur

NETKY.SK • 14 August 2013, 17:45 • 2 min
Rezorty dopravy a práce majú na rok 2014 najviac, nad dve miliardy eur

BRATISLAVA – Rezorty dopravy a práce dostanú na budúci rok zo štátneho rozpočtu najviac peňazí zo všetkých kapitol. V prvom návrhu rozpočtu na rok 2014 vyčlenilo pre ne ministerstvo financií viac ako dve miliardy eur. Rezort dopravy, ktorý vedie minister Ján Počiatek (Smer-SD), by mal získať 2,15 miliardy eur a do rezortu práce s ministrom Ján Richterom (Smer-SD) má smerovať 2,08 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Za nimi nasleduje ako tretie v poradí ministerstvo vnútra, ktorému šéfuje Robert Kaliňák (Smer-SD). Pre jeho rezort počíta návrh rozpočtu so sumou 1,86 miliardy eur. Viac ako miliarda eur by pritom mala smerovať aj pre oblasť školstva, zdravotníctva či pôdohospodárstva.

Naopak, s najnižšími výdavkami počíta rozpočet pre Protimonopolný úrad (PMÚ). Konkrétne ide o sumu 2,09 milióna eur. Podobne na tom je Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), pre ktorý je naplánovaných 2,66 milióna eur alebo Úrad priemyselného vlastníctva. Ten môže zatiaľ na budúci rok počítať so sumou 2,7 milióna eur.

Pre Kanceláriu Národnej rady (NR) SR je v budúcom roku naplánovaná suma 23,46 milióna eur a pre Úrad vlády (ÚV) SR 24,07 milióna eur. Do Kancelárie prezidenta SR má ísť 4,01 milióna eur. Na Slovenskú informačnú službu (SIS) je vyčlenených 43,27 milióna eur a Slovenská akadémia vied (SAV) dostane pravdepodobne od štátu 60,35 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona