Rezortu obrany sa podarilo vyzbierať tisíce eur pre nevidiacich

NETKY.SK • 20 Júl 2021, 09:59 • 2 min
Rezortu obrany sa podarilo vyzbierať tisíce eur pre nevidiacich

BRATISLAVA - Počas vojenského LetoFestu na Zemplínskej Šírave, ktorý slúži na prezentáciu činnosti ozbrojených síl SR verejnosti, sa pre potreby Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska podarilo vyzbierať 7 000 eur.

slovakia

left justify in out

"Hodnotenie podujatia je samozrejme v prvom rade na návštevníkoch. Každopádne, robili sme to s dobrým úmyslom – priblížiť ľuďom oddanú službu vlasti našich vojakov –  a verím, že tento cieľ sa nám podarilo splniť."

 

 

"Pred sebou máme ešte ďalšie štyri zastávky LefoFestu a už teraz sa tešíme na stretnutia so všetkými, ktorí sa chcú nielen zabaviť ale aj stretnúť a zistiť viac o profesionáloch, ktorí sa starajú o ich bezpečie," povedal v tejto súvislosti minister obrany SR Jaroslav Naď.

 

Minister tiež ocenil výsledok charitatívneho predaja tričiek s vojenskou tematikou, z ktorého zisk vo výške 1 215,90 eur je venovaný zbierke Biela pastelka.

 

img

 

Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska sa k sume z predaja tričiek pridalo aj ďalších 700 eur z dražby lyží a pretekárskych dresov bratov Žampovcov z Vojenského športového centra Dukla a po 1 000 eur sa rozhodli prispieť aj rezortné príspevkové organizácie – Vojenské lesy a majetky SR, š.p., Konštrukta – Defence, a.s., Letecké opravovne Trenčín, a.s., ZVS holding, a.s. a ZTS - Špeciál, a.s.

 

img

 

"Všetkým, ktorí sa zapojili, patrí obrovská vďaka. Ide o pekný dôkaz toho, že Slovensko má v sebe zakorenenú solidaritu," povedal Naď.

 

Ešte nekončí 
Vojenský LetoFest sa uskutoční ešte v štyroch slovenských mestách, konkrétne 1. augusta v Banskej Bystrici, následne 8. augusta v Liptovskom Mikuláši, 15. augusta v Banskej Štiavnici a 22. augusta v Piešťanoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona