Rezort zdravotníctva spúšťa registráciu očkovania aj u bežnej populácie. Musíte však splniť dve podmienky

NETKY.SK • 20 Január 2021, 6:40 • 2 min
Rezort zdravotníctva spúšťa registráciu očkovania aj u bežnej populácie. Musíte však splniť dve podmienky

BRATISLAVA – Od stredy (20. januára) sa budú môcť v niektorých okresoch prihlásiť na očkovanie proti koronavírusu už aj seniori nad 85 rokov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to minister zdravotníctva SR Marek Krajčí na sociálnej sieti. Ako podotkol, registrácia je zatiaľ k dispozícii seniorom nad 85 rokov iba vo vybraných okresoch. Ktoré okresy to budú, však zatiaľ nespresnil. Formulár nájdete na stránke korona.gov.sk

 

Očkovanie sa spustilo aj v DSS-kach

„Na Slovensku máme momentálne otvorených už 29 vakcinačných centier, očkuje sa v už 66 nemocniciach. Začala aj pilotná fáza mobilného očkovania. Nemocnice v Bratislave, Trenčíne, Žiline a Košiciach už vysielajú svoje mobilné očkovacie tímy do zariadení sociálnych služieb k našim seniorom,“ upozornil šéf rezortu.

 

 

Prečítajte si tiež: Košice začali pilotné očkovanie klientov zariadení sociálnych služieb

 

Mladý ľudia prídu na rad už na jar

Ako povedal v diskusnej relácii TV Markíza Na Telo Plus, prednosť v očkovaní dostanú občania, ktorí spĺňajú vek a diagnózy.

 

K vakcíne sa tak dostanú penzisti nad 85 rokov a potom budú nasledovať dôchodcovia vo veku 75+ a následne osoby vo veku 65 rov a viac.

 

Postupné znižovanie vekovej hranice o 10 rokov vysvetlil minister tým, že takýmto spôsobom sa predíde ďalšiemu kolapsu registračného systému.  

 

img

 

Bežná populácia by sa k vakcíne mohla dostať už začiatkom jari. Prví mladí a zdraví ľudia by sa pritom mohli zaočkovať už v priebehu marca, tak ako ministerstvo pôvodne avizovalo a to aj napriek tomu, že očkovacie látky od spoločnosti Pfizer a BioNTech hlásia menší výpadok vo výrobe.

 

img

 

Krajčí sa tiež domnieva, že počas letných prázdnin dôjde už k citeľnému uvoľňovaniu opatrení, minimálne do takej mieri ako tomu bolo počas minulého roka.

 

Ako ďalej podotkol, bude to práve vakcína, ktorá nám jednoznačne zabezpečí, že sa ľudia dostanú aj na dovolenky do zahraničia.  

 

Mohlo by vás zaujímať: Nepodarilo sa vám prihlásiť na skríningové testovanie? Budete si musieť vystáť dlhé rady pred MOMkami

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona