Rezort zdravotníctva rozdelí najzadlženejšiu Univerzitnú nemocnicu Bratislava, zmení sa tým niečo?

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 13:24 • 2 min
Rezort zdravotníctva rozdelí najzadlženejšiu Univerzitnú nemocnicu Bratislava, zmení sa tým niečo?

BRATISLAVA - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB), ktorá je najväčšia a najzadlženejšia na Slovensku, sa rozdelí.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti ju tvorí päť zariadení po celom hlavnom meste. Ministerstvo zdravotníctva si od toho sľubuje vyššiu efektivitu a lepšie hospodárenie. Jeho zámer dnes vzala na vedomie vláda.

 

Svoju činnosť, v zásadne nezmenenom rozsahu zdravotníckych služieb, si podľa ministerstva zachová Nemocnica Ružinov. Plánuje ju "zásadne" rekonštruovať v súvislosti s projektom novej UNB. Tú má spolu s ružinovskou tvoriť aj plánovaná novovybudovaná nemocnica Rázsochy.

 

Tá potom nahradí Nemocnicu akad. L. Dérera na Kramároch, ktorej fungovanie sa dovtedy rovnako nemá významne meniť. Nemocnica svätého Cyrila a Metoda na Antolskej ulici má naďalej fungovať ako nosná výučbová základňa praktického vzdelávania v Bratislave. Jej štatút však ministerstvo navrhuje na úrovni partnera univerzitnej nemocnice a má predovšetkým plniť úlohu spádovej nemocnice.

 

Nemocnica Staré Mesto prejde postupnou transformáciou na Špecializované centrum pre liečbu nervových a duševných chorôb. "Táto nemocnica bude kapacitne plne vyhovovať zámeru centralizácie starostlivosti o pacienta s nervovými a duševnými chorobami v Bratislave a širšom okolí, čo prispeje k skvalitneniu a zefektívneniu poskytovania tohto typu zdravotnej starostlivosti," uviedol rezort.

 

V Špecializovanej geriatrickej nemocnici v Podunajských Biskupiciach sa majú ponechať chronické lôžka a lôžka následnej zdravotnej starostlivosti. Budú umiestnené v súčasných priestoroch geriatrickej kliniky. Zároveň sa majú zachovať všeobecné aj špecializované ambulancie regionálneho významu v poliklinickej časti zdravotníckeho zariadenia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies