Rezort zdravotníctva nebude komentovať informácie k zmluve o Sputniku V

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 13:43 • 2 min
Rezort zdravotníctva nebude komentovať informácie k zmluve o Sputniku V

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR čiastočné informácie k zmluve o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V nemôže v tejto chvíli komentovať. V stanovisku to uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová, odvoláva sa pritom na aktuálne zmluvné podmienky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo aktuálne analyzuje prípadné zverejnenie zmluvy. "Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský po nástupe do funkcie od začiatku zodpovedne a rozvážne rieši zdedenú problematiku ohľadom vakcíny Sputnik V so zreteľom cieľa bezpečného očkovania ľudí na Slovensku," doplnila Eliášová.

 

img


Dôvod požiadavky na vrátenie vakcín Sputnik V bol iný ako sťažnosť ruskej strany, že o posudzovaní vakcíny rozhodovalo necertifikované laboratórium na Slovensku. Po preštudovaní zmluvy to povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

 

Zmluva o nákupe vakcín by mala byť podľa hlavy štátu príslušným spôsobom povinne zverejnená. Čaputová ozrejmila, že si okrem zmluvy vyžiadala aj list zo 6. apríla, ktorý slovenskej zmluvnej strane zaslala ruská strana a požiadala v ňom o vrátenie vakcíny.

 

img

 

"Verejnosť bola informovaná, že dôvodom, pre ktorý ruská strana vzniesla takúto požiadavku, malo byť to, že Štátny ústav na kontrolu liečiv dal testovať vakcínu Sputnik V laboratóriu, ktoré nemá OMCL certifikáciu. Na základe oboch preštudovaných dokumentov konštatujem, že toto tvrdenie nie je pravdivé, a teda dôvodom požiadavky na vrátenie bola iná skutočnosť," vysvetlila.
 

Viac sa dočítate: Zuzana Čaputová povedala, že dôvod požiadavky na vrátenie vakcín Sputnik V bol iný



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona