Rezort zahraničia varuje Slovákov, ktorí cestujú na Filipíny, aby dodržiavali maximálnu ostražitosť

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 19:08 • 2 min
Rezort zahraničia varuje Slovákov, ktorí cestujú na Filipíny, aby dodržiavali maximálnu ostražitosť

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR vzhľadom na súčasnú bezpečnostnú situáciu a pretrvávajúce nebezpečenstvo únosov cudzincov odporúča Slovákom, aby dodržiavali počas návštevy Filipín maximálnu opatrnosť a ostražitosť.

slovakia

left justify in out

"Platí vysoké riziko teroristických útokov na celom území Filipín vrátane hlavného mesta Manila a turistických centier," varuje rezort diplomacie. 

 

Koncom mája vyhlásil filipínsky prezident Rodrigo Duterte stanné právo na 60 dní na celom filipínskom ostrove Mindanao z dôvodu ozbrojeného konfliktu v meste Marawi medzi vládnymi jednotkami a extrémistickou skupinou Džamáa abú Sajjáf podporenou ďalšou militantnou skupinou Maute, ktorá má prepojenie na ISIS.

 

"Vzhľadom na ozbrojené zrážky medzi filipínskymi vládnymi jednotkami a militantmi a riziko teroristických útokov, veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Jakarte odporúča necestovať na západnú (moslimskú) a strednú časť ostrova Mindanao a juhozápadnú časť Filipín na ostrovy Basilan, Jolo, Sulu, Tawi Tawi (takzvané súostrovie Sulu). Do východnej časti ostrova Mindanao a do južnej časti provincie Cebu (až po a vrátane municipalít Badian a Dalaguete) a južnej časti ostrova Palawan (až po Porto Princesa) odporúčame cestovať len v najnevyhnutnejších prípadoch," zdôraznil rezort.

 

Pri vycestovaní do ostatných oblastí Filipín ministerstvo odporúča zvýšenú opatrnosť, dodržiavať zásady osobnej bezpečnosti a vyhýbať sa väčším zhromaždeniam osôb. Taktiež odporúča Slovákom, aby pred odchodom zo Slovenska využili dobrovoľnú registráciu na stránke rezortu diplomacie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies