Rezort vnútra pošle lietadlá po klientov insolventej cestovnej kancelárie do Albánska

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 15:31 • 2 min
Rezort vnútra pošle lietadlá po klientov insolventej cestovnej kancelárie do Albánska

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR vyšle dnes popoludní tri lietadlá svojej letky do albánskej Tirany, kde sa momentálne nachádza 83 slovenských občanov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval hovorca rezortu Petar Lazarov, z dôvodu úpadku cestovnej kancelárie totiž nemajú možnosť odísť naspäť na Slovensko. "Rezort vnútra bol kontaktovaný s požiadavkou o pomoc prostredníctvom asistenčnej služby poisťovne, ktorá zároveň aj preplatí všetky náklady na prevoz dovolenkárov. Dovolenkári budú dopravení na letisko do Popradu, odhadovaný čas príletu je dnes o 22:00," dodal hovorca.

Cestovná kancelária Albania Travel, s. r. o., so sídlom v Poprade vyhlásila insolventnosť. Informovala o tom v stredu UNIQA poisťovňa, a. s., v ktorej má uvedená cestovná kancelária uzatvorené poistenie zájazdu pre prípad úpadku. Cestovná kancelária informovala poisťovňu o zámere vyhlásiť úpadok v utorok večer a na svojom portáli zároveň oznámila svoju insolventnosť a ukončenie činnosti.

V utorok večer sa podľa informácií poisťovne nachádzalo v prímorských strediskách v blízkosti albánskej Tirany 84 klientov, ktorí práve čakali na odlet domov po ukončení dovolenky. "Ďalších 86 klientov čakalo na letisku v Poprade, odkiaľ mali odletieť na ďalší zájazd do Albánska," uviedla PR špecialistka poisťovne Beáta Lipšicová. "Na základe platného poistenia zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie uzatvoreného v UNIQA poisťovňa, a. s., sa klienti môžu obrátiť na call centrum alebo web stránku UNIQA poisťovne, kde im budú poskytnuté ďalšie informácie pre riešenie škodovej udalosti," oznámila Albania Travel na svojom portáli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies