Rezort vnútra podporí dotáciou slovenských záchranárov, financie pôjdu na nákup nových pomôcok

NETKY.SK • 20 November 2017, 12:13 • 2 min
Rezort vnútra podporí dotáciou slovenských záchranárov, financie pôjdu na nákup nových pomôcok

BRATISLAVA - Dotáciu 209 300 eur poskytne ministerstvo vnútra Komplexnej centrálnej záchrannej službe.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v zmluve zverejnenej na Centrálnom registri zmlúv, finančnú čiastku majú záchranári využiť na "zlepšenie materiálno-technického zabezpečenia a činnosti pri záchrane života, zdravia, majetku a životného prostredia". Konkrétne záchranári podľa zmluvy plánujú financie využiť napríklad na zabezpečenie pracovných odevov, ochrannej obuvi, ochranných pracovných pomôcok, tiež pohonných hmôt, mazív, olejov a špeciálnych kvapalín pre záchranársku techniku alebo napríklad na údržbu počítačových zostáv a kamerového systému, prípadne údržbu telekomunikačnej techniky.

Medzi aktivity Komplexnej centrálnej záchrannej služby patrí napríklad pátranie po nezvestných, stratených a utopených osobách, odstraňovanie následkov chemických a ropných havárií, pomoc pri odstraňovaní následkov živelných pohrôm a katastrof, povodní a záplav, veterných smrští, vodná záchranná a technická pomoc. Organizácia funguje od roku 2001. Okrem pomoci pri mimoriadnych humanitárnych situáciách na Slovensku sa zúčastnili na 13 medzinárodných misiách, napríklad na Haiti, v Iráne, Pakistane, Srí Lanke, Maďarsku alebo Rumunsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona