Rezort vnútra chystá tender na terénne autá za takmer 12 miliónov

NETKY.SK • 11 Február 2015, 11:31 • 2 min
Rezort vnútra chystá tender na terénne autá za takmer 12 miliónov

BRATISLAVA - Policajti a hasiči dostanú nové terénne autá. Ministerstvo vnútra pripravuje súťaž na nákup približne 300 vozidiel triedy SUV G2, teda veľkých off-roadov.

slovakia

left justify in out

Dvesto z nich má byť v prevedení pick-up Vyplýva to z predbežného oznámenia, ktoré zverejnil rezort vo Vestníku verejného obstarávania. "Podrobná špecifikácia bude obsahom súťažných podkladov," uviedol pre agentúru SITA hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. Hodnotu tendra predbežne vyčíslili na 11 875 000 eur.

 

Menší druh terénnych áut SUV ministerstvo vnútra objednávalo nedávno. Tender na túto kategóriu s hodnotou viac ako 17 miliónov eur uzavreli vlani na jeseň. Policajti by mali dostať najbližšie týždne nové autá Hyundai ix35, Kia Sportage a Volkswagen Tiguan. Termín poslednej dodávky stanovili do konca februára. "Po dodaní a úprave všetkých vozidiel budú tieto vozidlá postupné prideľované policajným oddeleniam," povedal Lazarov. Tieto vozidlá SUV nakupoval rezort vnútra aj pre iné ministerstvá a štátne úrady. Rovnako tak aj z tendra na veľké terénne autá si budú môcť objednávať ďalšie rezorty. 

 

Obmena vozového parku rezortu vnútra sa týka viacerých automobilových tried. Okrem terénnych áut menili aj vozidlá nižšej strednej triedy. Napríklad vlani dostali policajti 740 vozidiel VW Golf za takmer 17 miliónov eur. Okrem toho kupovali aj vozidlá Kia a Hyundai a tiež menšie Peugeoty. Ministerstvo mení aj dodávky a mikrobusy, dodávateľom je v tomto segmente Porsche Slovakia s vozidlami VW Transporter a VW Crafter. Vyhodnotili aj tender na luxusnejšiu triedu, kde uspeli vozidlá Audi A4, Škoda Superb a Volkswagen Passat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona