Rezort vnútra anuloval rozhodnutie Okresného úradu o Domčekovej, vraj nie je kompetentný

NETKY.SK • 26 August 2015, 12:11 • 2 min
Rezort vnútra anuloval rozhodnutie Okresného úradu o Domčekovej, vraj nie je kompetentný

PIEŠŤANY/BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR (MV) zrušilo rozhodnutie Okresného úradu (OkÚ) v Trnave o protiprávnosti zápisu riaditeľky Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch ako štatutárky organizácie. K anulovaniu došlo z dôvodu, že podľa MV odbor opravných prostriedkov OkÚ nie je vecne príslušný rozhodovať v danej veci.

slovakia

left justify in out

OkÚ v máji tohto roku vyhovel protestu prokurátora Generálnej prokuratúry, ktorý poukazoval, že správna rada nemocnice, ktorá Máriu Domčekovú za riaditeľku zvolila, bola nesprávne kreovaná. Účelovo zvýšila svoj počet členov z piatich na šesť v čase, keď potrebovala odvolať vtedajšieho riaditeľa Róberta Mamrillu.

 

Podľa verdiktu OkÚ má byť platným predchádzajúci zápis v registri neziskových organizácií, podľa ktorého je štatutárom inštitúcie v roku 2012 odvolaný Mamrilla (od júla 2015 je riaditeľom nemocnice v Dunajskej Strede). Domčeková sa voči verdiktu OkÚ odvolala na MV. "O proteste prokurátora bude rozhodnuté po právoplatnosti zrušujúceho rozhodnutia," uviedol dnes v stanovisku pre TASR komunikačný odbor MV.

 

Piešťanskú nemocnicu riadila Domčeková aj počas medializovanej kauzy nákupu predraženého CT prístroja, pre ktorý rezignovala ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská, šéfka dozornej rady nemocnice, podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová a šéf parlamentu Pavol Paška (všetci Smer-SD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies