Rezort vlani kúpil náboje za vyše milión eur

NETKY.SK • 28 Január 2014, 10:59 • 2 min
Rezort vlani kúpil náboje za vyše milión eur

BRATISLAVA - Policajti vlani dopĺňali zásoby nábojov. Rezort vnútra si na jeseň objednal štyri a pol milióna nábojov kalibru 9x18 mm tak, aby ich mal do konca roka na skladoch. Za strelivo zaplatili 1 023 300 eur s DPH. Vyplýva to z kúpnej zmluvy, ktorú uzavreli s bratislavskou firmou ERIK JV.

slovakia

left justify in out

Obstarávanie na strelivo tohto kalibru bolo vlani na jar. „Prihlásil sa jeden uchádzač a jeho ponuka bola prijatá,“ uviedol tlačový odbor ministerstva. S firmou ERIK JV uzavreli na konci augusta rámcovú dohodu v hodnote takmer 2,1 milióna eur s DPH. Podľa dohody rezort do roku 2017 kúpi odhadom deväť miliónov nábojov. 

Veľký tender na náboje, tentoraz na kaliber 9x19 mm Luger, spustilo ministerstvo vnútra spolu s rezortom obrany v závere minulého roka. Súťaž má hodnotu viac ako 3,3 milióna eur. Rezorty odhadujú, že kúpia spolu približne 22 miliónov kusov streliva. Okrem toho chce polícia kupovať aj nové zbrane, prezbrojenie je v pláne tento rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies