Rezort Veroniky Remišovej vytvára sedem nových úradov

NETKY.SK • 2 September 2022, 15:52 • 2 min
Rezort Veroniky Remišovej vytvára sedem nových úradov

BRATISLAVA - Poradenské Regionálne centrá, budú fungovať ako miesto prvého kontaktu pre záujemcov o podporu z rôznych schém finančnej pomoci na nadnárodnej, národnej a regionálnej úrovni.

slovakia

left justify in out

V programom období 2021 až 2027 sa majú stať hlavným kontaktným bodom pre všetky subjekty so záujmom o eurofondy, sieťovanie, vytváranie partnerstiev a publicitu, informoval v piatok odbor komunikácie MIRRI.

 

img

 

Rezort vytvorí centrá v krajských mestách Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov. S partnerskými inštitúciami posielajú do regiónov viac ako 200 odborníkov. Prvé centrum otvoria 9. septembra v Nitre. „Rezortizmus, slabá prepojenosť, neprehľadnosť rôznych poradenských inštitúcií, ako aj nízka odbornosť personálu odradili od podania žiadosti nositeľov mnohých dobrých a prospešných nápadov pre rozvoj regiónov," upozornil štátny tajomník MIRRI Dušan Velič.

 

img

 

Výsledkom spolupráce má byť väčšia šanca na rýchlejšie a efektívnejšie čerpanie prostriedkov z eurofondov a ďalších zdrojov. „Sieť konzultačných centier pomôže priniesť do regiónov užitočné projekty, ktoré podporia lepší život ľudí, nové pracovné príležitosti s vyššou pridanou hodnotou, inovácie, rozvoj miestnej ekonomiky, cestovného ruchu a služieb," dodal Velič.

 

img


Memorandum ku konceptu podpísali zástupcovia MIRRI, Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Ministerstva životného prostredia SR, Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Úradu vlády SR a Úradu pre verejné obstarávanie. Ministerstvo neinformovalo, koľko budú nové centrá stáť ani z čoho budú financované. 

 

Prečítajte si aj: Heger: Fico je obyčajný vyvrheľ a zlodej, referendum je jeho pochybný výmysel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies