Rezort Veroniky Remišovej predstavuje dve veľké novinky, ktoré posunú Slovensko ďalej

NETKY.SK • 20 Júl 2022, 07:33 • 2 min
Rezort Veroniky Remišovej predstavuje dve veľké novinky, ktoré posunú Slovensko ďalej

BRATISLAVA - Prvá výzva podporí rozvoj kvalitného zdravotníctva založeného na najmodernejších štandardoch, vede a výskume, druhá pomôže zlepšiť podmienky pre ochranu a starostlivosť o prírodné bohatstvo národných parkov.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie vyhlásilo dve výzvy z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). V prvej výzve sa z Integrovaného regionálneho operačného programu rozdelí 8 miliónov eur.  Adresátom výzvy je Ministerstvo zdravotníctva SR, ktoré môže eurofondy využiť na obstaranie potrebnej projektovej dokumentácie pre prípravu vybudovania nových nemocníc. Minimálna a maximálna výška príspevku, o ktorý môže MZ SR z výzvy žiadať, nie je stanovená.

 

Prečítajte si aj: Putin vyslovil to, čo ho sa všetci Európania obávali

 

img

 

„Náš zdravotnícky systém dnes zaostáva v kvalite za vyspelými európskymi krajinami. Uvedomujeme si tento investičný dlh a od nástupu do vlády je našou prioritou zmeniť to, aby ľudia vo všetkých regiónoch mali prístup k najmodernejším liečebným metódam založeným na najnovších vedeckých poznatkoch. Čas na zmenu je tu a teraz a my túto príležitosť využijeme,“ uviedla na margo prvej výzvy vicepremiérka Veronika Remišová.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Maďari pristúpili ku kroku, ktorý nikto nečakal! Bude znamenať začiatok konca?

 

img

 

Druhá výzva má slúžiť na zlepšenie podmienok pre ochranu a starostlivosť o prírodné bohatstvo našich národných parkov. Z eurofondov sa taktiež skvalitnia služby pre návštevníkov, napríklad budovaním a modernizáciou turistických a vzdelávacích centier či informačných systémov. Výzva vo výške 7 miliónov eur na prípravu kvalitných projektov je určená pre správy národných parkov i pre Ministerstvo životného prostredia.

 

img

 

„Vďaka reforme národných parkov, ktorú som od začiatku presadzovala, sa od apríla prvé národné parky stali samostatnými právnymi subjektmi. Zjednodušenie správy parkov a ich efektívny manažment je však iba prvým krokom reformy. Potrebné sú aj investície do ich infraštruktúry. Práve na prípravu takých projektov, ako sú informačné centrá, cyklotrasy, záchytné parkoviská či turistické chodníky, pôjdu eurofondy z našej najnovšej výzvy,“ uviedla Veronika Remišová k druhej výzve. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies