Rezort spravodlivosti bude mať na starosti od júna ľudské práva

NETKY.SK • 17 Január 2015, 16:42 • 2 min
Rezort spravodlivosti bude mať na starosti od júna ľudské práva

BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti bude mať v svojom portfóliu aj agendu ľudských práv. V súčasnosti ju má na starosti ministerstvo zahraničných vecí. Na politických rokovaniach sa dohodlo o presune tejto oblasti.

slovakia

left justify in out

V pripomienkovom konaní je už novela kompetenčného zákona, ktorá rieši túto zmenu. Ministerstvo spravodlivosti tak od júna tohto roka získa generálnu kompetenciu tvorby a realizácie štátnej politiky v oblasti ľudských práv vrátane koordinácie. Na rezorte diplomacie však naďalej ostane poskytovanie dotácií. MZV malo na starosti ľudské práva od roku 2013.
      

O tejto zmene sa hovorilo už niekoľko mesiacov, novelou kompetenčného zákona nadobudla reálnu podobu. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák ako predseda ľudskoprávnej rady vlády koordinoval aj prípravu celoštátnej stratégie ľudských práv. Jej návrh sa tento týždeň objavil na programe vlády, ale pre prípravu novely z rokovania vypadol. Lajčáka by mal následne na predsedníckom poste vystriedať minister spravodlivosti Tomáš Borec, ktorý je v súčasnosti podpredsedom ľudskoprávnej rady vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies