Rezort školstva vyzýva učiteľov, aby sa dali zaočkovať. Ochránia tak seba aj svoje okolie

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 10:57 • 2 min
Rezort školstva vyzýva učiteľov, aby sa dali zaočkovať. Ochránia tak seba aj svoje okolie

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) vyzval učiteľov a zamestnancov škôl, aby sa dali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu ministerstva školstva.

slovakia

left justify in out

Podľa štúdií má zaočkovaný človek aj v prípade infekcie nižšiu vírusovú nálož a existuje tak menšie riziko, že nakazí ďalších ľudí. Nedávny výskum z Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied rovnako ako aj zahraničné zistenia potvrdili, že očkovanie je prínosnejšie než prekonanie ochorenia.

 

img

 

Dôvodom je, že po očkovaní má človek v tele viac protilátok ako po prekonaní ťažkej či ľahkej formy COVID-19. Ako upozornilo ministerstvo, na školách je rizikovým faktorom aj vyšší priemerný vek učiteľov, ktorý sa pohybuje približne okolo 45 rokov.

Gröhling chápe očkovanie ako jediný spôsob ochrany zdravia v tretej vlne. Tiež podľa neho prispeje k tomu, aby školy fungovali a aby na nich nevznikali ohniská nákazy.

 

img

 

"Dnes je na internete veľa dezinformácií. No myslím si, že práve učitelia by sa mali snažiť medzi nimi rozlišovať. V škole učiteľ vyučuje vedecké poznatky. A aj tu je dôležité dôverovať vede a výskumu. Klinické štúdie hovoria jasnou rečou. Potvrdzujú, že očkovanie je efektívne a bezpečné," vyjadril sa minister školstva.

 

Na záver doplnil, že je dôležité, aby pre funkčný chod škôl využili očkovanie všetci, ktorí majú túto možnosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies