Rezort školstva vyčlenil takmer päť miliónov eur na obnovu školských telocviční

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 10:05 • 2 min
Rezort školstva vyčlenil takmer päť miliónov eur na obnovu školských telocviční

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyčlenilo vo svojom rozpočte takmer päť miliónov eur na zlepšenie vybavenosti telocviční, ale aj výstavbu nových športových priestorov.

slovakia

left justify in out

Žiadosti o poskytnutie dotácie možno podávať do 29. septembra. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Ivana Skokanová. Dotáciu bude možné poskytnúť obciam, vyšším územným celkom a štátom uznaným cirkvám a náboženským spoločnostiam, ktoré sú zriaďovateľom základnej alebo strednej školy s počtom žiakov nad 150.

 

"Podmienkou je, aby zriaďovatelia pred vyhlásením výzvy nečerpali financie zo štrukturálnych fondov na objekt, ktorý je predmetom žiadosti a rovnako nedostali prostriedky na tento účel v rámci minuloročnej výzvy, počas ktorej bolo podporených 448 rozvojových projektov," dodala Skokanová.

 

Za peniaze si môžu školy nielen postaviť alebo zrekonštruovať telocvičňu, vynoviť cvičebný priestor, opraviť strechu či elektroinštaláciu, ale dotáciu môžu investovať napríklad aj do obnovy ústredného kúrenia alebo sociálneho zariadenia. Na jeden projekt možno získať dotáciu až do výšky 150.000 eur.

 

Žiadosti predkladajú žiadatelia prostredníctvom okresného úradu v sídle kraja, pričom urobiť tak môžu do 29. septembra. Viac informácií je zverejnených na webovej stránke rezortu školstva priamo vo výzve.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies