Rezort školstva rozdelí firmám na výskum 10,3 milióna eur

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 09:22 • 2 min
Rezort školstva rozdelí firmám na výskum 10,3 milióna eur

BRATISLAVA - Firmy dostanú na výskumné a vývojové projekty od ministerstva školstva stimuly vo výške 10,3 milióna eur. Tieto prostriedky pôjdu zo štátneho rozpočtu. Výzvu na prekladanie projektov rezort zverejnil v piatok (26.7.), podnikatelia o ne môžu žiadať do 22. augusta. TASR o tom informoval ministrov hovorca Michal Kaliňák.

slovakia

left justify in out

„Snahou nášho rezortu je poskytnúť stimuly na vytvorenie podmienok pre rozvoj aplikovaného výskumu s orientáciou na zabezpečenie priameho uplatnenia výstupov výskumu a vývoja do praxe,“ uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič (Smer-SD). Projekty musia byť zamerané na jednu zo šiestich oblastí aplikovaného výskumu, v ktorých rezort plánuje podporiť vždy len jeden projekt. Aktivity môžu podnikatelia realizovať v súčinnosti s partnerskými organizáciami, a to spoluriešiteľmi zo štátneho sektora ako napríklad Slovenská akadémia vied, sektora vysokých škôl, z neziskového sektora a podnikateľského sektora výskumu a vývoja. Sumy, ktoré môžu dostať na svoje projekty, sa pri jednotlivých témach líšia. Maximálny čas riešenia projektov je 36 mesiacov.

Stimuly získajú projekty zamerané na dve témy - Biomedicína a biotechnológie, druhou je Problematika ekológie a energetiky. V rámci týchto tém sú presne špecifikované oblasti, na ktoré rezort poskytne prostriedky zo štátneho rozpočtu. Podrobnosti záujemcovia nájdu na webe ministerstva školstva www.minedu.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies