Rezort školstva prišiel s novinkou, ktorá uľahčí prácu učiteľom

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 16:27 • 2 min
Rezort školstva prišiel s novinkou, ktorá uľahčí prácu učiteľom

BRATISLAVA - Aktuálne informácie o fungovaní škôl nájdu učitelia už aj v novej bezplatnej mobilnej aplikácii Štátneho pedagogického ústavu (ŠPÚ) Učko.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom tlačové oddelenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Aplikácia má pomôcť učiteľom orientovať sa v uverejňovaných rozhodnutiach a usmerneniach či informovať o plánovaných webinároch

 

Učíme na diaľku

Je totiž priamo prepojená s portálom Učíme na diaľku, ktorý pravidelne komunikuje novoprijaté usmernenia a odporúčania ministerstva a jeho organizácií. Učitelia nájdu v aplikácii aj službu virtuálneho poradenstva.

Šéf rezortu Branislav Gröhling (SaS) uviedol, že táto aplikácia je ďalším z krokov, ako dostať informácie z ministerstva bližšie k učiteľom.

 

Prečítajte si tiež: Od pondelka sa otvoria všetky školy, prišiel čas aj na vysokoškolákov

 

Užitočná pomôcka pre pedagógov

Podľa riaditeľky ŠPÚ Miroslavy Hapalovej môže byť aplikácia aj v časoch, keď sa žiaci vracajú do škôl, pre učiteľov nápomocná.

 

„Prostredníctvom nej vedia získavať aktuálne informácie o webinároch zameraných na podporu návratu žiakov do škôl, podporu duševného zdravia žiakov aj učiteľov a do budúcna aj o pripravovaných kompenzačných nástrojoch, ktorých cieľom bude vyrovnávanie vedomostných rozdielov medzi žiakmi,“ opísala.

Aplikáciu bezodplatne vyvinuli účastníci vzdelávacieho programu Digital League. K dispozícii je na stiahnutie v internetových obchodoch.

 

„Po vyplnení základných údajov bude Učko užívateľovi zobrazovať najrelevatnejšie informácie vzhľadom na región, v ktorom sa nachádza, či typ školského zariadenia, v ktorom pôsobí,“ uviedlo ministerstvo.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies