Rezort školstva predstavil nového člena, jeho úlohou bude dohliadať na eurofondy

NETKY.SK • 26 Október 2017, 11:57 • 2 min
Rezort školstva predstavil nového člena, jeho úlohou bude dohliadať na eurofondy

BRATISLAVA - Sekcia štrukturálnych fondov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR má nového člena, experta na riadenie eurofondov Rastislava Igliara.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom komunikačný odbor ministerstva školstva. Chce obnoviť dôveryhodnosť rezortu pri čerpaní eurofondov. "Nastupujem na ministerstvo s cieľom obnoviť dôveryhodnosť rezortu pri čerpaní eurofondov. Je pre mňa kľúčové naštartovať mechanizmus čerpania tak, aby všetci naši partneri, t.j. žiadatelia a prijímatelia, sa v maximálnej možnej miere mohli sústrediť na svoje výskumné aktivity a zavádzanie inovácií," uviedol Igliar.

 

Ministerka Martina Lubyová (nom. SNS) zdôraznila, že transparentné a dynamické čerpanie eurofondov je jednou z najzásadnejších priorít jej rezortu. Rastislav Igliar pôsobil na viacerých ústredných orgánoch štátnej správy. Priamo pred nástupom na ministerstvo školstva pracoval od roku 2013 na ministerstve vnútra.

 

Je špecialistom na riadenia fondov EÚ. "Prvé skúsenosti začal zbierať od roku 2001 s predvstupovými fondmi PHARE a neprerušene sa tejto oblasti venuje dodnes," doplnil komunikačný odbor ministerstva školstva. Rezort poukazuje na Igliarovu účasť na príprave Partnerskej dohody medzi SR a Európskou komisiou na roky 2014-2020 a k programovému obdobiu 2014 - 2020.

 

Je spoluautorom Operačného programu Kvalita životného prostredia v časti manažmentu rizík spojených so zmenou klímy. Posledný rok sa venoval príprave projektov zameraných na civilnú ochranu obyvateľstva.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies