Rezort školstva poskytol zo štátneho rozpočtu na učebnice vyše 11,5 milióna eur

NETKY.SK • 13 August 2022, 19:00 • 2 min
Rezort školstva poskytol zo štátneho rozpočtu na učebnice vyše 11,5 milióna eur

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR poskytlo v tomto roku príspevok na edukačné publikácie zo štátneho rozpočtu na blížiaci sa školský rok 2022/2023 vo výške 11 511 244 eur. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

slovakia

left justify in out

Tento príspevok na edukačné publikácie zo štátneho rozpočtu bol poskytnutý v máji. „Z Plánu obnovy a odolnosti SR poskytlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR prostriedky mechanizmu na edukačné publikácie pre cudzie jazyky vo výške 7 667 146 eur,“ priblížili z rezortu.


„Pre naplnenie požiadaviek škôl na nákup potrebných edukačných publikácií sa príspevok na nich prideľuje podľa počtu žiakov jednotlivých ročníkov školy podľa stavu k 15. septembru bežného školského roka alebo podľa stavu k 15. septembru nového školského roka a výšky príspevku na edukačné publikácie na žiaka príslušného ročníka a druhu školy určeného a zverejneného ministerstvom na webovom sídle ministerstva v závislosti od disponibilného objemu finančných prostriedkov ministerstva,“ uviedli z ministerstva školstva. V prípade výrazného nárastu počtu žiakov v novom školskom roku môžu školy požiadať o dofinancovanie príspevku na edukačné publikácie.

 

img

 

Trh s učebnicami sa otváral postupne po nástupe nového ministerstva školstva. „V roku 2021 boli ministerstvom pridelené finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu na príspevok na učebnice vo výške 12 004 793 eur,“ doplnili z ministerstva. V roku 2020 bolo zo štátneho rozpočtu na tento účel pridelených 13 937 195 eur.

 

Možno vás zaujme: Fico sa obrátil na generálneho prokurátora. Chce využiť paragraf 363!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies