Rezort školstva podal trestné oznámenie za poškodenie pozemku Ekoiuventy

NETKY.SK • 19 August 2016, 11:05 • 2 min
Rezort školstva podal trestné oznámenie za poškodenie pozemku Ekoiuventy

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva podalo trestné oznámenie za poškodenie pozemku Ekoiuventy. Ako informovalo ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke, rezort podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci.

slovakia

left justify in out

Obhliadkou pozemku, ktorý ministerstvo spravuje, pritom zistili, že niekto ho poškodil jazdou ťažkých mechanizmov. Ostali po nich vyjazdené koľaje v tráve a zároveň na pozemku vysypali kamennú sutinu. Prípad v súčasnosti už vyšetrujú.

 

Minister školstva Peter Plavčan v máji vyhlásil, že obnovený areál Ekoiuventy na Búdkovej ulici v Bratislave, okrem bazéna, by mohol byť ľuďom k dispozícii ešte v tomto roku. Bazén by podľa neho mohli Bratislavčania využívať na budúci rok. Pripomenul pritom, že úpravy treba urobiť aj v budove Ekoiuventy.

 

Za zachovanie areálu bojujú aj členovia OZ Hrad - Slavín. Vo februári odovzdali v podateľni ministerstva školstva petíciu za zachovanie areálu Ekoiuventy pre pôvodný účel, ktorým je organizovanie školských a záujmových činností pre deti a mládež. Otázka využitia areálu, budovy Iuventy a priľahlého pozemku na Búdkovej ulici v Bratislave, sa otvorila po tom, ako v polovici mája minulého roka strana SaS upozorňovala na predaj budovy Iuventy.

 

Predaj mal byť podľa strany biznisom s oligarchami. Bývalý minister školstva Juraj Draxler následne vyhlásil, že budova a areál na Búdkovej ulici sa predávať nebudú a rezort iba hľadá účelné využitie tohto priestoru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona