Rezort školstva nepovolí, zvýšenie platov o 5% je na hranici možností

NETKY.SK • 26 November 2012, 15:09 • 2 min
Rezort školstva nepovolí, zvýšenie platov o 5% je na hranici možností

Rezort školstva nepovolí, zvýšenie platov o 5% je na hranici možností - Politika Požiadavky učiteľov a nepedagogických zamestnancov škôl sú pochopiteľné a minister školstva rešpektuje právo na štrajk. Ponuka zvýšiť platy o päť percent je však na hraniciac

slovakia

left justify in out

img

Požiadavky učiteľov a nepedagogických zamestnancov škôl sú pochopiteľné a minister školstva rešpektuje právo na štrajk. Ponuka zvýšiť platy o päť percent je však na hraniciach finančných možností štátneho rozpočtu a konsolidácie. V dnešnom stanovisku k štrajku školských zamestnancov to uviedol hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák. 

Dodáva, že šéf rezortu Dušan Čaplovič (Smer-SD) je so školskými odborármi "neustále, teda aj dnes v kontakte a v rokovaniach". Líder školských odborov Pavel Ondek po proteste školských zamestnancov v Bratislave povedal, že s ministrom sa mali stretnúť dnes, napokon sa však rokovanie presunulo, a to zrejme na utorok (27.11.). Dodal, že s Čaplovičom sa zídu zrejme večer v diskusnej relácii.

Ministerstvo požiadavky protestujúcich chápe.

Požiadavky zamestnancov sú podľa ministerstva pochopiteľné vzhľadom na to, že za 20 rokov existencie Slovenskej republiky sa neriešilo postavenie učiteľov v spoločnosti a ponúkali sa len neúspešné experimenty v oblasti vzdelávania. 

Tisíce školských zamestnancov dnes vyšli do ulíc v Bratislave, Košiciach a v Banskej Bystrici. Menší protest bol aj v Leviciach. Zhromaždenia na námestiach už podľa Ondeka nebudú v ďalších dňoch pokračovať, zväz však učiteľom odporučil, aby nevyučovali ani v utorok (27.11.). O prerušení alebo ukončení štrajku rozhodne centrálny štrajkový výbor podľa situácie v jednotlivých školách.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies