Rezort školstva bude zisťovať a analyzovať potreby mladých ľudí

NETKY.SK • 13 Január 2016, 12:35 • 2 min
Rezort školstva bude zisťovať a analyzovať potreby mladých ľudí

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva chce systematicky zisťovať a analyzovať potreby mladých ľudí na celoštátnej, regionálnej aj miestnej úrovni. Zistenia následne plánuje zverejňovať a na ich základe prijímať zodpovedajúce opatrenia. Vyplýva to z Koncepcie rozvoja práce s mládežou na roky 2016 až 2020, ktorú dnes schválila vláda.

slovakia

left justify in out

Koncepcia rozvoja práce s mládežou je strategickým dokumentom, ktorý špecifikuje prioritné ciele štátu v tejto oblasti. Nadväzuje na Stratégiu Slovenskej republiky pre mládež na roky 2014 až 2020 tým, že prispieva k napĺňaniu strategických cieľov. Koncepcia je rozdelená do piatich tematických oblastí. Zaoberá sa potrebami mladých ľudí, ďalšími oblasťami sú aj kvalitná práca s mládežou, aktéri práce s mládežou, financovanie a tiež zviditeľňovanie a uznávanie práce s mládežou. Súčasťou každej oblasti je popis východiskovej situácie, vízia, ku ktorej sa má práca s mládežou priblížiť, a konkrétne ciele, ktoré je potrebné dosiahnuť.


Ministerstvo si kladie za cieľ zaviesť do praxe nástroje na meranie a podporu rozvoja kvality v práci s mládežou. Rezort školstva chce tiež zadefinovať rolu a úlohy rôznych subjektov aktívnych v systéme práce s mládežou na všetkých úrovniach tak, aby sa ich aktivity vzájomne dopĺňali a spoločne napĺňali poslanie práce s mládežou. Ďalej chce vytvoriť systém financovania práce s mládežou a zabezpečiť adekvátne zdroje na všetkých úrovniach. Cieľom je tiež vytvoriť nástroje na podporu uznávania práce s mládežou na všetkých úrovniach.


Za implementáciu Koncepcie rozvoja práce s mládežou je zodpovedným koordinátorom ministerstvo školstva, bude ju robiť v spolupráci s Iuventou - Slovenským inštitútom mládeže a príslušnými rezortmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies