Rezort školstva a UNICEF vyhlásili výzvu k projektu Deň Ukrajiny

NETKY.SK • 20 Máj 2023, 16:00 • 2 min
Rezort školstva a UNICEF vyhlásili výzvu k projektu Deň Ukrajiny

BRATISLAVA - Rezort školstva v spolupráci s UNICEF vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na projekt Deň Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR v spolupráci s UNICEF vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na projekt Deň Ukrajiny. Na výzvu bolo vyčlenených vyše 62.134 eur. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

 

"Cieľom výzvy je rozvíjanie slovensko-ukrajinských vzťahov, podpora začleňovania žiakov z Ukrajiny do slovenských škôl a posilnenie vzájomného kultúrneho a jazykového povedomia žiakov a komunít," uviedol rezort školstva. Oprávnenými žiadateľmi sú všetky základné školy vrátane základných škôl s elokovanými pracoviskami, zaradené v sieti škôl a školských zariadení SR, ktoré navštevuje desať a viac žiakov so statusom odídenca z Ukrajiny. Vyčlenené finančné prostriedky na výzvu budú alikvotne rozdelené medzi všetky úspešne podporené základné školy. Prihlasovanie je otvorené do 29. mája.

 

Projekt Deň Ukrajiny je určený na bežné výdavky zakúpené v termíne od 1. do 30. júna. MŠVVaŠ žiadostí vyhodnotí a následne zverejní zoznam škôl, ktorým boli pridelené finančné prostriedky, najneskôr do 31. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies