Rezort Ministerstva obrany si pripomenul siedme výročie tragédie vo VOP Nováky

NETKY.SK • 2 Marec 2014, 17:28 • 2 min
Rezort Ministerstva obrany si pripomenul siedme výročie tragédie vo VOP Nováky

BRATISLAVA - O život vtedy prišlo osem pracovníkov podniku a desiatky sa zranili.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník ministerstva obrany Miloš Koterec si dnes v Novákoch pripomenul siedme výročie tragédie vo Vojenskom opravárenskom podniku Nováky. O život vtedy prišlo osem pracovníkov podniku a desiatky sa zranili, agentúru SITA informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková. "Ako každý rok, aj dnes, v tento smutný deň, sme sa stretli pred pamätníkom obetí nešťastia, aby sme si ich pripomenuli a spoločne si uctili ich pamiatku. Aj s odstupom času je nám pri týchto spomienkach veľmi ťažko," uviedol Koterec. Osobne mu je veľmi ľúto, že dodnes nebol nikto za túto nezmyselnú tragédiu potrestaný. Štátny tajomník pripomenul, že vec je v súčasnosti v rukách súdu, ktorý zatiaľ vo veci nerozhodol.

 

Výbuch delaboračnej haly v marci 2007 zničil veľkú časť podniku. Vedenie VOP Nováky prijalo následne viaceré zásadné opatrenia, aby boli riziká pri práci eliminované, a aby nedošlo k žiadnemu ďalšiemu pochybeniu. Ekonomická situácia podniku bola po tragédii dlhodobo nepriaznivá. Súčasné vedenie s cieľom zastabilizovať podnik a zachovať zamestnanosť v regióne, podnik na 20 rokov prenajalo strategickému partnerovi, ktorého vybralo v rámci verejného ponukového konania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies