Rezort pôdohospodárstva vypísal tender na riaditeľa Lesov SR

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 12:06 • 2 min
Rezort pôdohospodárstva vypísal tender na riaditeľa Lesov SR

BRATISLAVA - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyhlásilo výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR. Súčasťou požiadaviek na uchádzačov je aj príprava stratégie rozvoja štátneho podniku. Ambíciou rezortu pôdohospodárstva, ktorý má Lesy SR v kompetencii, je zabezpečiť efektívne a transparentné riadenie štátneho podniku. Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná od nového vedenia očakáva aj posilnenie komunikácie úloh Lesov SR.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vo výberovom konaní požaduje vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, riadiacu prax minimálne tri roky v pozíciách top manažmentu v spoločnostiach z lesníckeho - drevárskeho komplexu. Nový generálny riaditeľ musí mať manažérske, riadiace a organizačné schopnosti, znalosti z lesníckej politiky SR, koncepčných zámerov rozvoja lesného hospodárstva a drevospracujúceho priemyslu, problematiky financovania s osobitným zreteľom na lesné hospodárstvo, súčasných podmienok štátneho podniku Lesy SR a základné znalosti z lesníckej legislatívy.

 

Podmienkou účasti na výberovom konaní je zaslanie návrhu stratégie rozvoja štátneho podniku Lesy SR v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR. Uzávierka prihlášok je 2. júna 2016.

 

Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky je najväčším správcom lesného majetku na Slovensku. Bol založený v roku 1999 rozhodnutím ministerstva pôdohospodárstva o splynutí štátnych lesných podnikov na Slovensku.

 

Obhospodaruje približne 900 tis. hektárov lesných pozemkov, čo je takmer 45 % lesného pôdneho fondu Slovenska. Koncom roku 2015 zamestnával podnik takmer 3 500 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies