Rezort pôdohospodárstva upozorňuje na nekalé obchodné praktiky, postavenie farmárov je zlé

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 15:23 • 2 min
Rezort pôdohospodárstva upozorňuje na nekalé obchodné praktiky, postavenie farmárov je zlé

BRATISLAVA - Slovensko si stanovilo v oblasti poľnohospodárstva počas predsedníctva v Rade EÚ tri priority - postavenie poľnohospodárov v potravinovom dodávateľskom reťazci, zjednodušenie spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ a udržateľné hospodárenie v lesoch.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Vladimír Machalík.

 

"V SR rezonujú najmä nekalé obchodné praktiky. Uvedenú tému ministerka Gabriela Matečná otvorila aj v rámci V4, kde sme získali podporu a pokračuje v jej intenzívnom presadzovaní aj na pôde EÚ,“ povedal.

 

Zdôraznil, že dôležitým posunom je len nedávne schválenie správy k nekalým obchodným praktikám v potravinovom reťazci na pôde Európskeho parlamentu, ktorý zaviazal zaoberať sa touto témou Európsku komisiu a dal Slovensku za pravdu v presadzovaní tejto oblasti na európskej úrovni.

 

"Taktiež postavenie farmárov je v súčasnosti veľmi často uvádzaný problém v súvislosti so situáciou na trhu (najmä mlieko). Slovensko presadzuje a získava aj ďalšie krajiny pre spoločné celoeurópske riešenie,“ dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies