Rezort pôdohospodárstva plánuje sprísniť zákon o držaní bojových plemien psov

NETKY.SK • 20 August 2012, 11:09 • 2 min
Rezort pôdohospodárstva plánuje sprísniť zákon o držaní bojových plemien psov

Rezort pôdohospodárstva plánuje sprísniť zákon o držaní bojových plemien psov - Krimi Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR plánuje už túto jeseň sprísniť zákon o držaní bojových plemien psov. Nová legislatíva by mala prísnejšie upravovať pra

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR plánuje už túto jeseň sprísniť zákon o držaní bojových plemien psov. Nová legislatíva by mala prísnejšie upravovať pravidla chovu takýchto zvierat. Rezort chce takýmto spôsobom zabrániť podobným útokom bojových psov na ľudí, k akým došlo v predchádzajúcich dňoch.
      "Chov takýchto zvierat bude musieť byť schválený, chovateľ bude musieť zabezpečiť, aby takéto zvieratá nemohli uniknúť a budú musieť byť pod stálou kontrolou, zároveň chovateľ bude musieť byť odborne spôsobilý a zvieratá budú pod veterinárnou kontrolou. Samozrejme, toto je len počiatočná myšlienka, zákon bude oveľa prísnejší," uviedla pre TASR hovorkyňa rezortu pôdohospodárstva Magda Tóth Želeňáková.
      Ministerstvo informovalo o pripravovanej zmene v kontexte množiacich sa informácií o útokoch psov na človeka. V nedeľu (19.8.) útok pitbula neprežila žena z obce Sucháň, 15. augusta zase trojica psov pohryzla 39-ročného muža, ktorý utrpel početné zranenia, vrátane odhryznutia ucha.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies