Rezort pôdohospodárstva má nového štátneho tajomníka. Stal sa ním poradca Mičovského Kyseľ

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 13:39 • 2 min
Rezort pôdohospodárstva má nového štátneho tajomníka. Stal sa ním poradca Mičovského Kyseľ

BRATISLAVA - Štátnym tajomníkom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) bude Milan Kyseľ.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom kabinet počas dnešného rokovania vlády. Funkcie sa ujme od štvrtka (17. júna 2021). „O tom, že pán minister to s podporou malých a rodinných poľnohospodárov myslí úprimne a vážne, svedčí aj moja nominácia. Ďakujem za prejavenú dôveru a urobím všetko preto, aby sme spolu oživili slovenský vidiek,“ uviedol Milan Kyseľ po svojom vymenovaní do funkcie.

 

Návrh na vymenovanie štátneho tajomníka MPRV SR predložil na 16. schôdzu vlády SR minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan.


Mgr. Milan Kyseľ (1972) je absolventom Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

 

Od roku 2011 pôsobil ako konateľ v súkromnej spoločnosti so zameraním na poľnohospodársku prvovýrobu, chov hospodárských zvierat, zmiešané hospodárstvo.

 

Pracoval na príprave a realizácii projektov medzinárodnej rozvojovej pomoci v oblasti poľnohospodárstva. Po parlamentných voľbách 2020 pôsobil na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako poradca pre oblasť malých a rodinných farmárov.

Milan Kyseľ zaujal miesto po druhom štátnom tajomníkovi agrorezortu Andrejovi Gajdošovi, ktorý požiadal minulý týždeň v utorok na vlastnú žiadosť o uvoľnenie z funkcie.

 

Gajdoš pôsobil v agrorezorte od 12. augusta 2020. Prvým štátnym tajomníkom rezortu pôdohospodárstva ostáva Martin Fecko (OĽaNO).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies