Rezort pôdohospodárstva do konca júna 2010 vyčerpal 79 % rozpočtu

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 07:24 • 2 min
Rezort pôdohospodárstva do konca júna 2010 vyčerpal 79 % rozpočtu

Rezort pôdohospodárstva do konca júna 2010 vyčerpal 79 % rozpočtu

slovakia

left justify in out

V rezorte pôdohospodárstva sa podľa slov ministra pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja (MPŽPRR) SR Zsolta Simona (Most-Híd) do konca júna 2010 vyčerpalo už 79 % celoročného rozpočtu kapitoly. "Na zvyšný polrok tohto roka teda nič nezostalo," uviedol dnes na tlačovej besede Simon.
      Zároveň kritizoval, že rezort pôdohospodárstva už napríklad do dňa nástupu novej vlády vyplatil zvyšných 10 miliónov eur akciovej spoločnosti Columbex, ktorá vykonávala pre agrorezort a Poľnohospodársku platobnú agentúru (PPA) služby v oblasti informačných technológií. "Tých 10 miliónov eur bolo však rozpočtovaných na celý rok 2010," spresnil Simon.
      Ako ďalej uviedol, má informácie, že podobné služby ako Columbex vykonávala a vykonáva pre MPŽPRR a PPA aj ďalšia spoločnosť, a to SAP, a. s. "Neviem teraz rozlíšiť, či Columbex nevykonával podobné respektíve rovnaké služby, ako dodáva a dodávala firma SAP. Nezostáva nič iné, len aby sme dali zhodnotiť zmluvu a prácu, ktorá firma Columbex pre MPŽPRR SR a PPA vykonala," konštatoval.
      Simon pripomenul, že zmluva s firmou Columbex bola uzatvorená v júni 2008 na 900 miliónov Sk bez DPH, teda na 30 miliónov eur. Suma bola dodatkom zmluvy z marca 2010 znížená na 20 miliónov eur. Dodatkom z 23. apríla 2010 bola však podľa Simona významne obmedzená možnosť rezortu pôdohospodárstva vypovedať zmluvu so spoločnosťou Columbex.
      "Za opakované porušenie povinnosti poskytovateľa sa považuje porušenie rovnakej povinnosti najmenej trikrát počas ktorýchkoľvek 12 po sebe nasledujúcich kalendárnych mesiacov," citoval ako príklad obmedzenej možnosti výpovede zmluvy uzatvorenej medzi MPŽPRR SR a firmou Columbex.
      "Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) nebude komentovať čierne knihy Zsolta Simona," uviedol pre TASR v reakcii na dnešné vyjadrenia ministra Simona riaditeľ odboru verejnej mienky ĽS-HZDS Stanislav Háber.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies