Rezort objednal tričká a polokošele za takmer milión eur

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 10:11 • 2 min
Rezort objednal tričká a polokošele za takmer milión eur

BRATISLAVA - Rezort vnútra postupne rieši situáciu s oblečením pre policajtov. Tí si podľa medializovaných informácií musia niekedy kupovať oblečenie aj sami. Chýbajúce oblečenie na skladoch sa snaží Kaliňákov rezort zabezpečiť cez objednávky z uzavretých rámcových zmlúv, okrem toho vyhlásili tiež veľké obstarávanie za päť miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Rezort vnútra si najnovšie objednal približne 70-tisíc kusov tričiek a polokošieľ od firmy Fintex zo Spišskej Novej Vsi, s ktorou nedávno uzavreli rámcovú dohodu. Dokopy za textil zaplatí 930 558 eur. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú zverejnili v Centrálnom registri zmlúv. Tričká a polokošele chce mať ministerstvo vo svojich skladoch do konca septembra. Ministerstvo odhaduje, že od tejto firmy kúpi počas štvorročného obdobia takmer 430-tisíc kusov textilu. Rezort okrem toho spustil aj veľkú súťaž na nákup oblečenia pre policajtov a vojakov. Hodnota tendra je päť miliónov eur. Za tieto peniaze chce ministerstvo nakupovať oblečenie najbližšie štyri roky od troch firiem, ktoré vzídu zo súťaže. 

Televízia JOJ v polovici marca informovala, že najpoužívanejšie veľkosti v policajných skladoch prevažne chýbajú. "Veľkosti najčastejšie používané sú nedostatkové pri polokošeliach, tričkách a pracovných nohaviciach," potvrdila vtedy agentúre SITA hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová. Podľa nej sa problém s nedostatkom niektorých súčastí rovnošiat rieši cez verejné obstarávania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies