Rezort ministerstva školstva: Dnes ostalo zatvorených 151 škôl

NETKY.SK • 26 Január 2016, 12:56 • 2 min
Rezort ministerstva školstva: Dnes ostalo zatvorených 151 škôl

BRATISLAVA - Počas dnešného štrajku je podľa informácií ministerstva školstva zatvorených 151 škôl, čo je z celkového počtu vyše 6 700 škôl a školských zariadení 2,25 percenta.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová. Ministerstvo pritom vychádza z informácií o počte, ktoré im zaslali do 11:00 Okresné úrady v sídle kraja.


V porovnaní s pondelkom 25. januára tak podľa ministerstva poklesli počty zapojených škôl, keďže v pondelok ostalo zatvorených 179 škôl, teda 2,66 percenta zo všetkých škôl. "Vo väčšine krajov sa počet zatvorených škôl znížil. Napríklad v Banskobystrickom klesol hneď o šesť škôl, a to z pondelkových 26 na 20, dramaticky sa situácia zmenila aj v Trnavskom kraji, kde z 27 škôl dnes neučí 14. Situácia sa zmenila v Bratislavskom kraji, kde v pondelok bolo zatvorených 43 škôl a dnes je to 52. Viac škôl bolo zatvorených aj v Trenčianskom kraji, kde počet stúpol zo sedem o dve školy," dodáva Dupaľová Ksenzsighová. Z prehľadu ministerstva vyplýva, že v Nitrianskom kraji je dnes zatvorených 30 škôl, v Žilinskom 17, Trenčianskom 9, Banskobystrickom 20, Prešovskom tri a v Košickom kraji šesť škôl.


Dodnes sa na štrajk registrovalo na internetovej stránke Iniciatívy slovenských učiteľov 11 586 učiteľov zo 767 škôl. Predstavitelia iniciatívy hovoria, že vyše polovice z týchto škôl je zatvorených. Iniciatíva pritom podľa vlastných slov vychádza z čísel, ktoré im nahlásili priamo školy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies