Rezort ministerky Remišovej vyčleňuje ďalšie financie na boj s dezinformátormi

NETKY.SK • 29 Júl 2022, 20:10 • 2 min
Rezort ministerky Remišovej vyčleňuje ďalšie financie na boj s dezinformátormi

BRATISLAVA - Pôjde už od druhú výzvu, ktorú rezort vyhlásil na boj proti hoaxom a ich šíriteľom.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo novú výzvu vo výške 200 000 eur, ktorou podporí boj proti dezinformáciám, hoaxom a zlepšovanie mediálnych a digitálnych zručností. Výzva nadväzuje na úspešnú vlaňajšiu výzvu, z ktorej získalo podporu sedem zaujímavých projektov na podporu kritického myslenia určených pre žiakov, učiteľov aj širokú verejnosť.

 

„Denno-denne sme vystavení dezinformáciám, hoaxom a klamstvám nepriateľskej propagandy, ktorých cieľom je manipulovať verejnú mienku a vnášať do spoločnosti chaos. O tom, aké to môže mať vážne dopady, sme sa presvedčili počas pandémie a presviedčame sa o tom tiež v čase ruskej vojenskej agresie namierenej proti nášmu susedovi, Ukrajine," napísala Remišová na sociálnej sieti.

 

Z domácej politiky: Igor Matovič: Bojoval som s väčším zlom ako s nejakým zradcom. Čo ešte povedal?

 

img

 

Podľa ministerky Remišovej, ktorá chce z tejto výzvy zároveň podporiť aj „kvalitnú žurnalistiku na Slovensku," je táto výzva viac ako dôležitá.

 

 Preto dlhodobo podporujeme iniciatívy a projekty, ktoré podporujú kritické myslenie, zvyšujú digitálnu gramotnosť a pomáhajú ľuďom orientovať sa v záplave klamstiev a účelových manipulácií, ktoré sa šíria najmä v online priestore. Vyhlasujeme už druhú výzvu na boj proti dezinformáciám a hoaxom, ktorej cieľom je podporiť kvalitné projekty pre školy, učiteľov aj zamestnancov štátnej správy,“ dodala ministerka.

 

Šoubiznis: Bola pompézna Vémolova svadba podvod?

 

 

img

 

Podľa údajov rezortu Veroniky remišovej, Aktivity musia byť orientované na žiakov, študentov, učiteľov, zamestnancov verejnej správy alebo širokú verejnosť. Zamerané majú byť na zvyšovanie povedomia o dezinformačných kampaniach, vytváranie kreatívnych reakcií na hoaxy, podporu kritického myslenia a zvyšovanie mediálnej gramotnosti.

 

Zapojiť sa do výzvy a poslať žiadosť o poskytnutie dotácie je možné do 21. augusta 2022.

 

Zo sveta: Kto sú tajomní Vagnerovci? A z čoho ich obviňuje Británia?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies